Genmelding fra Sydafrika!

Ringmærkergruppen modtog i dag et genfund noget ud over det sædvanlige. Den 12. juni 2016 mærkede Hans, Jacob og Peter Pelle 200 Splitterneunger på Sprogø. En af disse blev juledag fundet død ved Plettenberg Bay i Sydafrika, ikke mindre end 10.010 km fra Sprogø!

De danske Splitterner overvintrer primært langs Afrikas vestkyst. De fleste genfund fra vintermånederne er fra Vestafrika, og kun en mindre del trækker helt til Sydafrika. Der er anslået en halv snes genfund af danskmærkede Splitterner øst for Cape Town. Genfundsstedet for dagens fugl ligger på Sydafrikas sydkyst, ca. 400 km øst for Cape Town.

Mærknings- og genfundssted ses på nedenstående kort:

splitterne

Vh. Jacob

Reklamer

1 Response to “Genmelding fra Sydafrika!”


  1. 1 ringmaerkergruppenfyn januar 5, 2017 kl. 8:10 pm

    Fra Eddie Fritze har jeg fået følgende spændende beretning om en yderst berejst Splitterne, der blev mærket af Lars Hansen på Sydfyn i 2011:
    “En splitterne med ring,Copenhagen ZM 7142630 blev mærket den 30.05.11 på Fiskeholm i helnæsbugten af vores allesammens ven, desværre afdøde Lars Hansen. Den blev siden fanget den 14.08.14, ved natfangst på Sandön, Skåne, Sverige, hvor den fik tilføjet en gul farvering med fane med sort nummer C8, hvorefter den fortsatte sin lange rejse til Richards Bay game reserve, South Uthungulu, Sydafrika, 28.50S, 032.02E, hvor den blev fotograferet og aflæst den 26.02.15. Senere var jeg heldig at aflæse den i kolonien på Hirsholmen i Kattegat, hvor den stod sammen med en rugende mage, den 27.05.15, og ved denne lejlighed for en sikkerheds skyld aflæstes de 3 sidste cifre af metalringen. Senere på året, den 15.11.15, blev den igen aflæst i Nhlabane nature reserve, Ezindzbeni, Sydafrika, 28.31S, 032.22 E. Om Lars nogensinde fik besked ved jeg ikke, da han jo var meget syg.”
    Vh. Jacob


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
Kategorier

Arkiver

Reklamer

%d bloggers like this: