Bagenkop Havn er efterhånden næsten altid god for en eller flere Kaspiske Måger. I dette efterår har flere af disse været forsynet med ringe, hvilket har bidraget til vores viden om, hvor disse måger kommer fra.
En fugl fra Ukraine, mærket med metalring, er blevet set på havnen året igennem. Den dukkede første gang op i Bagenkop som 1K tilbage i oktober 2012. I oktober dukkede der så en 1K Kaspisk Måge op, der var forsynet med rød farvering. Den viste sig at være mærket som unge i det sydlige Polen. Også en 2K Kaspisk Måge med farveringen grøn XUDV sås i oktober. Den stammer fra Tyskland og var også at finde på Bagenkop Havn allerede i sit første efterår. Og i slutningen af november dukkede der så en 1K Kaspisk Måge op, der bar en gul farvering med koden 2L16. Den stammer fra et projekt i Litauen. Det er første gang, en Kaspisk Måge fra Litauen er aflæst i Bagenkop. Nu mangler vi bare snart en fra Hviderusland…
Med årets aflæsninger er der efterhånden aflæst 7 forskellige Kaspiske Måger (efter hvad jeg har kendskab til), der er mærket som unger i hhv. Ukraine (3), Polen (2), Tyskland (1) og Litauen (1). Mærkningslokaliteterne fremgår af nedenstående kort.

Mærkningslokaliteter for Kaspiske Måger, der er mærket som unger og senere aflæst i Bagenkop Havn.
Små nåle = 1 fugl
Store nåle = 2 fugle
Det nøjagtige mærkningssted for den litauiske fugl kendes ikke endnu.

Det er ikke alle Kaspiske Måger, man støder på, der har det lige godt. Her en døende 1K-fugl på Bagenkop Havn, 26/10 2014.
Vh. JSA
Tilføjelse 3. december: I forlængelse af Henrik Knudsens kommentar til indlægget har jeg tilføjet et par fotos af grøn XUDV fra efteråret 2013.
Hej Jacob
Den tyske grønne XUDV er en meget spændende fugl. Da jeg fandt den som helt frisk juvenil den 20.8-2013, var jeg egentlig ikke tvivl i bestemmelsen til Kaspisk Måge. Jeg har sidenhen haft kontakt med tyskerne i flere omgange, de påstår at det er en hybrid mellem Kaspisk og Sølvmåge. Jeg er dog ikke enig og er egentlig overbevist om at de ikke har opdaget, at de har haft denne art ynglende mellem de andre Sølvmåger. Dit billede fra okt 2014 ligner forsat i min optik en god Kaspisk.
Vh
Henrik Knudsen
Hej Henrik
Også i mine øjne er XUDV en fin Kaspisk Måge. Jeg har i indlægget indsat et par fotos fra efteråret 2013 af dette individ. Ved du, om tyskernes vurdering af, at det skulle dreje sig om en hybrid, er baseret på observationer i kolonien, på fuglens udseende som dununge eller på senere fotos af fuglen?
Jeg forestiller mig, at det må være ret vanskeligt, at skelne unger af Sølvmåge og Kaspisk Måge i kolonierne, hvis de yngler blandet.
Vh. Jacob
Hej Jacob
Sådan som jeg læser deres svar…er det på baggrund af de fotos jeg har sendt til dem, at de er kommet frem til hybridkonklusionen. De uddyber ikke deres svar udover, at de har vist billederne til en meget dygtig “mågefreak” (kender ham godt og han er virkelig dygtig) og det er vist der den strander…..Så lidt tyndt uden begrundelse….
Vh.
Henrik