Hvidbrynet Løvsanger på KNF

Mandag den 29/9 var jeg for første gang i evigheder på KNF for at ringmærke. Vejrudsigten så god ud med svag vind dagen igennem, og Hans havde mærket masser af fugle i weekenden, så jeg så frem til en dag med godt med fugle.

Allerede på første runde sad dagens hit i net K3A: Hvidbrynet Løvsanger. Hans havde samme morgen beklaget sig over, at han aldrig havde mærket Hvidbrynet, så han blev hidkaldt og fik lov til at forestå udpilning og mærkning. Fuglen blev KNF’s 6. ringmærkede Hvidbrynede Løvsanger. De tidligere fangster er fra 2002, 2007, 2008 (2) og 2011.

Dagen fortsatte med en rimeligt tilgang af nye fugle dagen igennem. Artsdiversiteten var ikke stor – Gransangere udgjorde ca. 2/3 af fangsterne, og resten var med få undtagelser Munke og Jernspurve. Dog sad der pludselig – og lidt usædvanligt – ni Landsvaler i rørskovsnettene. Midt på eftermiddagen ebbede det ud i fuglene, og jeg var begyndt at overveje at lukke, da der kl. 15:50 – sammen med et par Fuglekonger og en Gransanger – sad en flot Rødtoppet Fuglekonge i et net i Gulstav Mose. Årets første mærkede af denne art, der har været mærket næsten årligt siden 2006. Samlet er det den 13. ringmærkede Rødtoppede på KNF siden 1994.

Selvom Hvidbrynet Løvsanger og Rødtoppet Fuglekonge begge er sjældne fangster på KNF, er det alligevel en “double”, der er set før. Den 1. oktober 2007 mærkede Ole Tønder således også Hvidbrynet og Rødtoppet, og i 2011 blev der fanget Rødtoppet 24/9 og Hvidbrynet dagen efter.

Dagens total endte på i alt 172 mærkninger, hvorved der alt blev mærket 517 fugle på de tre dage 27-29/9. Dette bringer efterårstotalen op på 3.802 ved indgangen til oktober. Med 108 mærkede Gransangere 29/9 (og 127 dagen før) overhaler arten lige nøjagtig Rørsanger som efterårets almindeligste fugl i nettene.

20140929_Hvidbrynet

Hvidbrynet Løvsanger, Gulstav, 29. september 2014.

Rødtoppet Fuglekonge, Gulstav, 29. september 2014.

Rødtoppet Fuglekonge, Gulstav, 29. september 2014.

Vh. JSA

Reklamer

0 Responses to “Hvidbrynet Løvsanger på KNF”



  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s




Kategorier

Arkiver

Reklamer

%d bloggers like this: