Blåhals ringmærket på KNF

Lørdag den 9. august havde jeg aftalt, at gå de første runder ved nettene sammen med Michael Bjerregård inden jeg kørte tilbage til Svendborg. Jeg havde været ved nettene på KNF det meste af ugen, og selvom datoen for den største chance for at ringmærke Vandsanger nærmede sig, skulle jeg tilbage i weekenden.
Vi havde i fællesskab åbnet alle net fra kl 4:40 til ca. 5. Michael skulle mærke fuglene, så jeg ikke skulle lave netregnskab den dag, og den kraftige SØ-vind, som havde blæst hele natten tydede ikke på det ville blive en travl dag, som de forudgående. Faktisk havde Esben og Torbjørn Eriksen advaret om, at en sådan morgen med vejrskifte – efter en lang varmeperiode – var “pisse giftig!”.
Vi startede langsomt 5:30 ved K5-området, hvor der var en enkelt fugl med ring fra foregående dage, og gik videre gennem et tomt K6 og K7 og til K7B, hvor der ligeledes sad en enkelt fugl med ring på.
Ved indgangen til det store rørskovsområde, sad ligeledes en enkelt fugl i K7A, som Michael tog sig af.
Jeg gik videre forbi de 3 store 12 meter net og et 6 meter, som alle var helt tomme. Det er disse net, hvor jeg de foregående dage havde ringmærket mange acro’er, men idag var ikke dagen til det. Men da jeg kom rundt om det sidste hjørne og til det sidste net – K7G, hang der en fugl og dinglede længst ude mod vandet i næstøverste fag.
Den SØ-lige, kraftige vind kom ind over vandet ude fra Keldsnor og både net og rørskov svejede kraftigt. Lyset var stadig svagt og dårligt og jeg troede først det var en Rørsanger, som var gået i nettet. Nogle morgener måtte jeg tage en acro i en posen og vente til der kom mere lys, før jeg kunne bestemme om det var en Rørsanger eller en Kærsanger.
Men da jeg var henne ved fuglen og begyndte at pille den ud, var jeg øjeblikkelig klar over, at vi havde fanget en Blåhals 🙂
blue1

blue2
Fuglen blev ringmærket 5:45 og efterfølgende bestemt til en 1k han. Efter sigende skulle det være svært at racebestemme 1k fugle, hvilket vi afholder os fra. Sandsynligvis er der tale om sydlig race, som breder sig nord på.
Eriksen-brødrene nåede frem fra sommerhuset i Vesteregn og så fuglen inden vi slap den tilbage i rørskoven.
For ca. 10 år siden havde KNF den spanske ringmærker Gumer oppe og ringmærke på KNF. Han var specielt interesseret i at ringmærke Kærsangere, som ikke findes i Spanien. Han ringmærkede den første Blåhals i nyere tid på KNF og vi var så heldige, at ringmærke nummer 2.

Jan Holm Jensen

Reklamer

0 Responses to “Blåhals ringmærket på KNF”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
Kategorier

Arkiver

Reklamer

%d bloggers like this: