Flodsanger på KNF

Da jeg tirsdag den 7. maj skulle på KNF og begynde at klargøre el-hegn til den kommende sæson, sad der en Flodsanger midt i 5-området.

Jeg gik ned til området ved 6-tiden og ville opsætte 3 transportable 9-m net på alu-stænger, da jeg hørte Flodsangeren synge, lige så snart jeg kom hen over bakken. Hurtigt fik jeg nettene sat op på pladserne: K5A, K5B og K5G, og listede ud af området igen.

Tilbage i bilen og få lidt morgenmad og lige lytte på sangen på mobilen for at være sikker. Jeg sms’ede den til Erhardt omkring kl 7, og fuglen sang indtil ca. 7:30. Nogle stykker nåede frem (SØB, HEA og NLA), men de hørte den desværre ikke.

Helt undtagelsevis gik jeg kun gennem området een gang i timen, og da jeg kom forbi lidt over kl 9, sad Flodsangeren i nederste fag, længst borte i K5B. Kl. var 9:13 og fuglen var blivet hørt meget tæt på, hvor den gik i nettet.

Nu fik de før omtalte plus 4 mere fra reservat arbejdsgruppen fuglen set og fotograferet, og   selv om jeg slap den i 5-området, fløj den hastigt videre på Bruns Banke.

Kl. 22 (og lidt frem) blev området checket af en del andre, men fuglen blev ikke fundet syngende igen.

Da jeg stod i lære som ringmærker hos Ole Tønder tilbage i 2000 (eller der omkring) ringemærkede Ole enten en Savi- eller en Flodsanger på efterårstræk, fanget i K4. Jeg vil prøve at følge op på denne fugl.

Jan Holm Jensen

BilledeBillede

Reklamer

0 Responses to “Flodsanger på KNF”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
Kategorier

Arkiver

Reklamer

%d bloggers like this: