En sommernat i Sortemosen

DMI lovede klart og helt stille vejr natten mellem den 24. og 25 maj. Det skulle udnyttes til en nattur i Sortemosen, med henblik på at ringmærke og natlytte.

I 2011 ringmærkede jeg næsten ikke på lokaliteten på grund af ekstrem høj vandstand, der umuliggjorde bare at komme i nærheden af rørskovene. De foregående år har jeg ringmærket et ret stort antal rørsangere m.m. i rørskovene, så jeg kunne godt tænke mig at prøve at genfange nogle af disse fugle.

Om aftenen satte jeg net på nogle udvalgte netsteder, og straks var der bid i form af flere rørsangere og en Stær, der sammen med godt 100 ligesindede søgte nattero i rørskoven!

Det helt uforudsete skete lige efter kl. 22, da der pludselig sad en Isfugl i nettet. Det viste sig at være en han 3K+ med en fisk i næbbet!

Ved midnat gik månen ned. Al aktivitet stoppede…

Tidlig morgen i Sortemosen

Klokken 3 begyndte det at lysne og fuglekoret tog fat igen. Jeg havde håbet på arter som Græshoppesanger, Vagtel, måske en Engsnare og andet godt, men det blev udelukkende til Nattergal, Rørsanger, Gøg!

Ved 5-tiden skete det helt uforudsete igen! Endnu en Isfugl sad pludselig i nettet. Denne gang en 2K han!

Isfugl i nettet

Isfugl

Gennem hele foråret er der jævnligt observeret rastende isfugle i mosen. Fangsterne her kunne tyde på måske 2 YP i området omkring mosen? For et par år siden ringmærkede jeg i sensommeren hele 5 isfugle på lokaliteten. Er det måske nogle af dem der er tro mod deres fødeegn?

Rørsanger

Jeg ringmærkede i alt 13 fugle i mosen denne aften, nat og morgen. Det blev endvidere til 3 genfangster. 2 Rørsangere ringmærket på lokaliteten den 18/7 2008 og en Rørspurv han, ligeledes ringmærket på lokaliteten den 22/8 2008.

Da varmen tog til ved 8-tiden, flyttede jeg nettene op ved møddingen på “Sønderlund”. Her mæskede årets første udfløjne kuld skovspurve sig i “godterne”! Jeg fangede 13 fugle på en lille time – 8 af dem 1K!

Mvh/RYT

Reklamer

1 Response to “En sommernat i Sortemosen”


  1. 1 JG maj 26, 2012 kl. 5:42 pm

    Isfuglen har altid ynglet i området; En nettet, med fisk i næbbet= andet par tæt på;Træd varsomt! JG


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
Kategorier

Arkiver

Reklamer

%d bloggers like this: