Farveladetur på Bagenkop Havn

Mandag den 5. marts var Hans, Jan og jeg på tur til Gulstav for at “trimme” ringmærkningskrattet til den kommende sæson. Som altid, når jeg er på Sydlangeland på denne årstid, måtte jeg en tur på havnen for at undersøge, om der var nogen måger at se på. Det var der! Masser af måger på molen og løbende udskiftning, når nye kuttere kom ind i havnen. Og sorte, røde, gule og grønne farveringe afløste hinanden. Dette resulterede i et af de højeste antal mærkede måger, jeg hidtil har aflæst på en dag på havnen!

I alt blev det til aflæsninger af syv Svartbage, heraf seks med danske farveringe og en med dansk metalring. Yderligere to fugle med metalring (den ene finsk) lykkedes det ikke at aflæse. Af de farvemærkede fugle er de fem mærket sidste år på småøerne omkring Lolland. Den sidste er mærket sidste år på Nordre Rønner ved Læsø og aflæst ved Rødvig Havn og Fakse Ladeplads Havn på Sjælland mellem 29/11 og 7/1, på Fehmarn 2-5/2, og altså nu på Bagenkop Havn.

Desuden blev 12 Sølvmåger aflæst, heraf otte med farveringe (2 danske, 6 tyske) og fire med metalringe (2 danske, 1 tysk, 1 finsk).

Lidt fotos af nogle af dagens fugle ses nedenfor.

Tyske farveringe

Sølvmåge med tysk farvering

Sølvmåge (3K) med dansk metalring.

Sølvmåge (3K) med dansk metalring.

Den ene af dagens seks farvemærkede Svartbage

Der var også Kaspiske Måger på havnen i dag. Jeg så “kun” to 2K-fugle, mens Henrik Knudsen i samme tidsrum så yderligere tre fugle, der alle var kortvarigt inde i havnen. Han nåede også at spotte en 2K Middelhavssølvmåge, vist vinterens tredje på havnen.

Kaspisk Måge, 2K

Hermed en opfordring til at tjekke, om mågerne i den lokale havn skulle være forsynet med farveringe. De sidste par år er der mærket mange Svartbage med farveringe i Danmark, men der bliver kun aflæst få fugle i de indre farvande. Og i Nordtyskland er der de seneste år mærket mange Sølvmåger med farveringe. En del af disse kan også ses på den danske side af Østersøen, bl.a. i Bagenkop Havn.

Vh. JSA

Reklamer

1 Response to “Farveladetur på Bagenkop Havn”


  1. 1 Erhardt Ecklon marts 7, 2012 kl. 7:55 pm

    Sølvmågen med rød farvering var også på havnen lørdag d. 3. marts 2012

    Vh Erhardt


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
Kategorier

Arkiver

Reklamer

%d bloggers like this: