Åbent hus – og Hvidbrynet Løvsanger!

Søndag den 25. september deltog Keldsnor Fuglestation i Ringmærkningscentralens Åbent hus-arrangement, hvor interesserede kunne komme og se ringmærkning seks forskellige steder i landet. I alt deltog 30-35 personer i rundvisningerne på KNF. Både Hans, Anders, Ole, Jan og Jacob var til stede og sørgede for, at det hele kørte. TV2-Fyn mødte frem og fik lavet et indslag på knap to minutter til regionalnyhederne om aftenen.

Dagen gav pænt med fugle. I alt blev det til 137 mærkninger, flest Gransangere, Rødhalse og Jernspurve. Lidt over 11 hører jeg en Hvidbrynet Løvsanger kalde en enkelt gang i et af ringmærkningskrattene (K8-krattet). Fuglen lader sig dog desværre ikke se og kalder ikke yderligere. Stor var derfor glæden, da Jan og Anders kl. 15:30 kunne pille fuglen ud af et net få meter fra, hvor den var blevet hørt! Det er femte gang, der bliver ringmærket Hvidbrynet Løvsanger på KNF. De tidligere er mærket 28/9 2002, 1/10 2007 og 12+15/10 2008.

På obs-fronten havde Hans, Anders og jeg fornøjelsen af en 1K Steppehøg, der kom ekstremt flot i lav højde over ringmærkningsområdet. Anders havde senere yderligere en Steppehøg over Gulstav Mose. Fra Dovns Klint blev der bl.a. set Lille Skrigeørn, Sort Stork og en tredje Steppehøg og meget mere, se også indlægget på Langelands Fugle. Så alt i alt en mindeværdig dag på Langeland!

Spurvehøg (1K han)

Græshoppesanger (1K)

Hvidbrynet Løvsanger

Jan fremviser Hvidbrynet Løvsanger.

Vh. JSA

Reklamer

1 Response to “Åbent hus – og Hvidbrynet Løvsanger!”


  1. 1 ESE september 27, 2011 kl. 9:52 pm

    Tillykke med et godt arrangement og den gode fangst i weekenden.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
Kategorier

Arkiver

Reklamer

%d bloggers like this: