Pleje nødvendig for ringmærkning

Området ved Gulstav, hvor Naturstyrelse har givet tilladelse til ringmærkning, kræver jævnlig pleje og beskæring for at undgå det bliver for højt til ringmærkning med mistnet. Ringmærkningsgruppen har i flere år holdt områdets bevoksning ved beskærning om vinteren og i ringmærksperioden.

I vinter blev det imidlertid ikke gjort, hvilket tydelig kunne mærkes på det daglige antal ringmærkede fugle i perioden begyndelse omkring juli/august. Selvom det ikke er et krav, vil en ensartet mærkning med samme netsteder, bemanding og områdets vegation, være godt for sammenligning af resultatet år for år (ConstatEffortSite-princip).

Derfor fik området K3- og K4 en gang med motorsaven i den forgangne uge af Michael og Jan. Resultatet blev ikke kønt, men effektivt, og selvom det havde været “pænere” med en beskæring om vinteren, så vi undgik, at det ligner en fældet regnskov i Amazonas, gav ringmærkningen fredag en markant forbedring.

Ud af dagens ialt 125 ringmærkede fugle, blev 59 fugle fanget i K3- og K4-området, mod kun 18 fugle i det gamle K5-område!

Men både K5- og K8-området trænger til en kraftig beskæring og pleje, hvilket vi må se frem til at gruppen for gjort senest i den kommende vinter.

JHJ/575

Reklamer

0 Responses to “Pleje nødvendig for ringmærkning”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
Kategorier

Arkiver

Reklamer

%d bloggers like this: