Kærsangergenfund!

Kærsanger er normalt ikke en art, der giver mange genfund. På Keldsnor Fuglestation er der siden 1994 mærket mere end 2.500 Kærsangere, men mærkningerne har hidtil blot givet to genfund! Det placerer arten blandt de fugle, der har de absolut ringeste genfundschancer. Derfor var det en stor overraskelse, da ringmærkergruppen i slutningen af juli modtog hele to genmeldinger af Kærangere.

Den ene fugl var mærket ved Keldsnor den 23/8 2010 og blev fundet frisk død 26/7 2011 nær Nørresundby i Nordjylland (268 km N) efter at have været i munden på en kat. Den anden var mærket i forbindelse med CES-mærkningen i Tarup Grusgrave den 11/6 2011 og blev genfanget på Gedser Odde 27/7 2011 (125 km SØ). I øvrigt tydeligvis en lokal ynglefugl i Tarup, da den blev aflæst på mærkningslokaliteten 1/7.

Selv om ingen af genfundene kan karakteriseres som langdistancegenfund, er det alligevel fedt at få lidt tilbagemeldinger på de Kærsangere, vi mærker. De to tidligere genmeldinger af KNF-fugle er kommet fra det sydvestlige Sverige (Göteborg) og Gedser. Arten trækker mod sydøst, øst om Middelhavet, og overvintrer i SØ-Afrika. Fuglene opholder sig kun i Nordeuropa i ca. 2½ måned og tilbringer resten af året i områder, hvorfra genfundschancerne er meget små.

Kærsanger, fanget under CES-mærkning i Tarup Grusgrave i 2010.

 Vh. JSA

 

Reklamer

0 Responses to “Kærsangergenfund!”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
Kategorier

Arkiver

Reklamer

%d bloggers like this: