CES – 9. runde

Årets 9. CES-runde blev afviklet den 20. juli. Da Hans var på ferie, måtte jeg selv sørge for at sætte nettene op forud for runden. Solen stod først op godt fem, så jeg kunne tillade mig den luksus at sove helt til kl. 2:30, og så havde jeg endda stadig god tid til at få nettene sat op og åbnet, så de var klar en halv time før solopgang.

Dagen forløb med fuglene jævnt fordelt ud over de seks ringmærkningstimer. Resultatet blev ganske pænt – i alt 36 fangster fordelt på 34 nymærkninger og kun to aflæsninger. Den ene aflæsning var en Bogfinke mærket i 2010; den anden en Rørsanger fra tidligere dette år. De 26 af dagens fugle var ungfugle, mens 10 var adulte.

Dagen gav to nye CES-mærkearter for 2011: Rødhals og Korttået Træløber. Årets artsliste er fortsat noget tynd sammenlignet med de tidligere sæsoner. Der er kun mærket 26 forskellige arter i år. Der er endnu ikke fanget Gulbug, Gærdesanger og Halemejse; arter der ellers har været med på listen alle de tre foregående år.

Dagens 35 nye fugle fordelte sig således: Rødhals 2, Solsort 2, Kærsanger 2, Rørsanger 3, Tornsanger 2, Munk 10, Gransanger 4, Blåmejse 1, Korttået Træløber 1, Bogfinke 1, Lille Gråsisken 1 og Rørspurv 6.

Især dagens antal af Munke overraskede. Med dagens 10 fugle er der i alt mærket 18 i år. Arten er blevet markant hyppigere i området siden starten for tre år siden. Der blev fanget 6 i 2008, 10 i 2009 og 21 i 2010.

Lidt fotos af dagens fugle:

Årets første 1K Kærsanger.

 

Korttået Træløber (1K) - årets første.

 

Munk, 2K han, i fældning.

 

Munk, 1K, i gang med den postjuvenile fældning. Enkelte fjer i hætten er ved at blive skiftet og afslører, at der er tale om en han.

 Vh. JSA

Reklamer

0 Responses to “CES – 9. runde”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
Kategorier

Arkiver

Reklamer

%d bloggers like this: