Besøg fra Ghana

DOF startede for et par år siden et trækfugleprojekt i Ghana i samarbejde med den lokale organisation (og Birdlife-partner) Ghana Wildlife Society (GWS). Formålet med projektet er bl.a. at opnå en grundlæggende viden om forholdene for vore hjemlige trækfugle i vinterkvarteret. Som led i dette projekt var jeg (og tre andre danske ringmærkere) på besøg i Ghana i vinteren 2009/10, hvor vi (i hver vores periode fra ult. november til primo marts) var rundt og ringmærke i to forskellige områder i Ghana.

I slutningen af august kom tre ringmærkere fra Ghana til Danmark for i løbet af de næste par uger bl.a. at lære en masse om ringmærkning. Fra lørdag d. 4. september til mandag d. 6. september var de tre ghanesere på besøg på Keldsnor Fuglestation. De kom direkte fra Blåvand, hvor bl.a. Henrik Böhmer og Iben Hove Sørensen havde sørget for at lære dem en masse om håndtering, arts-, køns-, og aldersbestemmelse og registrering af fedt- og muskelscore m.v.

På Langeland fik ghaneserne Robert, Tina og Japheth mulighed for at håndtere lidt andre arter, end de gjorde på Blåvand. Bl.a. fik de lejlighed til at stifte bekendtskab med problematikken Rørsanger vs. Kærsanger, og de nåede også at se en enkelt Sivsanger i hånden. Den bedste fugl, syntes de dog, var den unge Gærdesmutte, vi fangede om søndagen! Og selv om den var lidt besværlig at pille ud, skal jeg bemærke, at det er ingenting mod alle de Cisticolaer, man fanger i Ghana, og som er et helvede at få ud af nettene…

De nåede også bl.a. at se et par Havørne og en Rød Glente, samt et par unge Stillitser (der vakte stor begejstring!), inden turen mandag middag fortsatte mod Fjord- og Bæltcenteret i Kerteminde og videre til København. Torsdag morgen tog de flyet tilbage til Accra.

Vejret var heldigvis fint til ringmærkning de to morgener, de havde på Langeland, og der blev i alt mærket 69 fugle søndag og 46 mandag. MHH, BLR og OTØ stod sammen med undertegnede for ringmærkningen de to dage.

Vh. JSA

Solopgang ved Keldsnor mandag morgen.

Robert og Japheth piller Gærdesmutte ud.

Robert i selskab med Ole og Michael.

Japheth, Robert og Tina med hver deres fugl.

Der studeres Sivsanger.

Tina med Sivsanger.

Reklamer

0 Responses to “Besøg fra Ghana”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
Kategorier

Arkiver

Reklamer

%d bloggers like this: