CES i Tarup, 10. runde

 

Endelig lidt ungfugle…

Årets første CES-Sangdrossel (2K).

Årets første CES-Gulbug (1K).

Korttået Træløber (1K) - vingestudie.

Løvsanger (1K). Dagen gav 6 unge Løvsangere - de fleste var som denne stadig i juvenil-dragt, hvor de endnu ikke er blevet gule på undersiden.

Årets 10. CES-omgang blev afviklet lørdag d. 31. juli og blev en pæn succes med i alt 43 nye fugle – 42 nymærkninger, 1 aflæsning af en Rørsanger mærket i 2008 og 2 aflæsninger af fugle mærket tidligere i år. De seneste fire CES-runder har kun givet omkring 20 fugle pr. gang, så det var tiltrængt at få totalen lidt i vejret.

Dagens 42 mærkninger blev: Gærdesmutte 1, Sangdrossel 1, Kærsanger 2, Rørsanger 5, Gulbug 1, Gærdesanger 4, Tornsanger 3, Havesanger 2, Munk 1, Gransanger 6, Løvsanger 6, Blåmejse 2, Musvit 3, Korttået Træløber 1 og Rørspurv 4. Både Sangdrossel og Gulbug er nye arter på årets liste, der nu omfatter 32 forskellige arter.

Det var ungfuglene, der dominerede fangsttallene – hele 37 ungfugle blev det til. Dermed er der i år fanget 84 ungfugle, hvilket skal holdes op mod 216 gamle fugle. Med i alt 300 fugle til nu nærmer vi os de 363, som det blev til sidste år. Da var fordelingen 214 gamle og 149 ungfugle. I 2008 blev det til 469; 231 gamle og 238 ungfugle.

Årets almindeligste art er fortsat Solsort med 32, men andre arter nærmer sig: Musvit 28, Rørsanger 27 og Havesanger 24. De sidste to år er hhv. Blåmejse og Rørsanger endt som de talrigeste arter.

Vh. RYT + JSA

Yderligere to billeder af Gulbugen på baggrund af Henrik Knudsens kommentar:

Reklamer

2 Responses to “CES i Tarup, 10. runde”


 1. 1 Henrik Knudsen august 5, 2010 kl. 11:45 am

  Hej

  Vil lige høre om det er lyset der snyder, eller er denne gulbug mere grålig. Hvis den nu er mere grå, har i så ikke flere fotos af den. Har ikke selv set ret mange af disse grå Gulbuge.

  Bedste hilsner

  Henrik Knudsen

  • 2 ringmaerkergruppenfyn september 3, 2010 kl. 11:20 pm

   Hej Henrik

   Beklager det sene svar. Jeg tænkte ikke over, at Gulbugen skulle være mere grå/bleg, da vi håndterede den, end normalt for unge Gulbuge. Jeg har yderligere to fotos af fuglen, som jeg har sat ind sidst i indlægget ovenfor.

   Mange hilsener
   Jacob


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
Kategorier

Arkiver

Reklamer

%d bloggers like this: