CES i Tarup, 2. runde

Årets anden CES-dag i Tarup Grusgrave blev gennemført torsdag d. 13. maj. Dagen tegnede længe til at blive ganske elendig. De første fire netrunder gav kun seks fugle, hvoraf de to oven i købet var genfangster af fugle mærket på stedet 12 dage tidligere. Efter kl. 7 kom der dog stille og roligt mere gang i den, og det endte med at blive en ganske hæderlig dag med i alt 35 forskellige individer: 24 nymærkninger, 6 førstegangsaflæsninger af fugle fra tidligere sæsoner og 5 genfangster af fugle, der allerede har været fanget i år.

Dagens fangster fordelte sig således: Stor Flagspætte (1-1-0), Jernspurv (2-0-0), Rødhals (0-0-1), Solsort (3-0-1), Tornsanger (2-0-0), Havesanger (2-0-0), Munk (6-0-0), Gransanger (1-0-0), Løvsanger (0-2-2), Grå Fluesnapper (1-0-0), Halemejse (1-1-0), Blåmejse (1-1-0), Musvit (2-1-0), Skovspurv (2-0-0) og Lille Gråsisken (0-0-1).

Grå Fluesnapper er ny CES-art for lokaliteten, således at vi nu er oppe på i alt 40 forskellige arter for CES-Tarup 2008-2010. I år har vi fanget 21 forskellige arter på de første to fangstdage. Sammenlignet med første fangstdag er det bemærkelsesværdigt, at der slet ikke blev fanget Rørspurve (12 på første dag). Foreløbig 9 Munke i år er bemærkelsesværdigt mange (i 08 og 09 hhv. 6 og 5 gamle Munke i alt på hele sæsonen!). Til gengæld er der slet ikke fanget Gråspurve i år – dem plejer vi ellers at fange en del af i maj.

De foreløbig 18 forskellige aflæste fugle fra tidligere år fordeler sig på 12 fra 2009 og 6 fra 2008 (heraf en Stor Flagspætte, der rent faktisk blev mærket under en test-fangst allerede i maj 2007).

Efter at nettene var pakket sammen efter de seks timers mærkning, kørte jeg til en nærliggende grusgrav ved Birkum for at se den Sorthovedede Måge, som Per Rasmussen havde fundet nogle dage tidligere. Den havde travlt med at kurtisere sin Hættemåge-partner…

Lidt fotos af dagens fugle følger snarest.

Vh. JSA

Reklamer

0 Responses to “CES i Tarup, 2. runde”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
Kategorier

Arkiver

Reklamer

%d bloggers like this: