Sløruglegenfund

Sidste sæson blev der i alt mærket 17 fynske Slørugleunger med Fyns Ringmærkergruppes ringe. Disse mærkninger har foreløbig resulteret i tre genfund.

En unge mærket 13. juli i et kuld på tre på Nordfyn blev i december fundet død syd for Kolding, 55 km vest for mærkningsstedet. 

To andre unger mærket 7. juli i et kuld på fire på Østfyn blev fundet døde i februar. Den ene blev fundet 6. februar i Rødding, 102 km VNV for mærkningsstedet, mens den anden blev fundet 8. februar ved Stenstrup, 15 km fra mærkningsstedet. Genfundene giver et indtryk af, at nogle af de unge, fynske Slørugler strejfer temmelig langt omkring.

Denne vinter har uden tvivl været særdeles hård for de danske Slørugler. Den kommende ynglesæson imødeses derfor med en vis uro – hvor mange par er der mon tilbage på Fyn?

Nymærket Slørugleunge på Nordfyn, 13. juli 2009. Denne eller en af dens søskende blev fundet død ved Kolding i december.

Sløruglekuld, Østfyn, 7. juli 2009. Den mindste og den største af ungerne blev fundet døde i februar.

  Vh. JSA

Reklamer

1 Response to “Sløruglegenfund”


  1. 1 ringmaerkergruppenfyn marts 17, 2010 kl. 7:42 pm

    I løbet af den sidste uge er der kommet yderligere to genfund af sidste års unger. En unge fra Sydlangeland blev fundet død 10/3 øst for Rødby på Lolland, 52 km fra mærkningsstedet. Interessant med spredning over Storebælt. Der er kun få Slørugler i Østdanmark; i 2009 var der kun 2 kendte ynglepar i Storstrøms Amt og ingen på Sjælland i øvrigt.
    Det andet genfund drejer sig om en unge fra Horne Land, der blev fundet nyligt død 13/3 nogle få km fra mærkningsstedet.

    Vh. JSA


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
Kategorier

Arkiver

Reklamer

%d bloggers like this: