Baggrundsmærkning

Dagens formiddagsobs i baghaven gav ikke det store af sig. Men over middag gav et kvarters obs mere end antydning af, at det måske nok kunne give lidt fugle i nettet, og da vejret stadig var stille og gråt, var der ikke langt fra tanke til handling.

Endnu en gang undres man over, hvor mange forskellige fugle, der kommer i haven, selvom der på et hvert givet tidspunkt på samme tid kun observeres op til 5-7 fugle af hver art. Dagens resultat blev på 28 fugle fordelt på 5 racer: Blåmejse 4, Musvit 13, Halemejse 9 og Skovspurv og Sumpmejse hver 1.
I år er det så blevet til ialt 55 fugle på 2 x 2,5 time og med de 30 fra 29/12 er det et pænt lille antal på 85 fugle, der er ringmærket totalt. Artsmæssigt fordeler de sig således: Musvit 31, Blåmejse 26, Halemejse 19, Skovspurv 4, Fuglekonge 2, Rødhals 1, Sumpmejse 1, Solsort 1.
I sær antallet af Musvit, Blåmejse og Halemejse overrasker mig lidt. For det er jo kun nogle af fuglene i min lille baghave. Der til skal jo så lægges de fugle, jeg ikke får nettet samt fuglene fra de andres haver. Min genbo har også et rigt fugleliv ved foderbrædtet.
Jeg afventer lige en uges tid mere, og så prøver jeg nok endnu engang når vejr og vind tillader det.
Hilsen Børge

Reklamer

0 Responses to “Baggrundsmærkning”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
Kategorier

Arkiver

Reklamer

%d bloggers like this: